FPV drone bij Red Bull Valparaiso downhill race

In opdracht van
Red Bull Media House

Athleet
Tomas Slavik

Geschoten met

Piloot
Ralph Hogenbirk

Drone tech
Thomas de Koster

Geschoten met
Custom DDG Godmode, DDG repeater systeem

's werelds eerste FPV-drone-opname met custom relay systeem

Toen Red Bull ons benaderde met het verzoek voor een volledige opname van top to bottom tijdens Red Bull Valparaiso Cerro Abajo 2022, waren we wat sceptisch maar vastbesloten om het te laten slagen. We doken direct in het ontwerpen van een op maat gemaakt relay systeem om de signaaldekking langs het hele parcours te garanderen. Met slechts één maand tot het evenement was er flinke druk, maar we hebben de uitdaging met succes aangenomen.

Na meerdere dagen van testen op locatie behaalde we met Dutch Drone Gods een baanbrekende prestatie; het uitvoeren van de eerste succesvolle full top-to-bottom run tijdens Red Bull Valparaiso Cerro Abajo 2022 met een FPV-drone. Ondanks technische uitdagingen en veeleisende parcoursomstandigheden wist ons team met succes het volledige parcours vast te leggen.

De betrouwbaarheid van ons op maat gemaakte relay systeem bleek niet alleen tijdens dit evenement goed te werken. Ook bij andere producties waaronder Red Bull Hardline en diverse indoor tours is het systeem al meermaals toepgeast.